Slægtsprogrammet Legacy

Jeg har i en periode prøvet slægtsprogrammet Legacy Family Tree, som jeg synes er godt med rigtig mange muligheder.

Fra WinFamily og Brother's Keepers

Jeg har tidligere brugt WinFamily 6.0, men det er ikke blevet opdateret i flere år. Herefter har jeg i nogle år brugt Brother's Keepers, som jeg efterhånden ikke fandt levede op til de nutidige krav, som jeg har.

Legacy er engelsk, men er nu oversat til dansk hele vejen igennem. Bortset fra hjælpefilerne, som endnu er på engelsk. De engelske er dog rigtig gode og letforståelige.

Men man sagtens kan klare sig (det meste af vejen) uden hjælpefiler. Ellers er der stor hjælp af hente i det danske forum på nettet.

At skifte slægtsprogram kræver overvejelser, bl.a. fordi vanens magt er stor. Man skal også sikre sig, at man kan importere og eksportere uden (for mange) fejl og mangler. Dette synes Legacy at kunne klare uden de store problemer.

Kort om Legacy

legacy
Legacy slægtsprogram

Oversigt over familierne, anerne og efterslægten. Endvidere en kronologisk oversigt (i datoorden) over den enkelte person.

Masser af rapportmuligheder, som man et langt stykke ad vejen selv kan bestemme indholdet af (bl.a. person, familie, aner, efterkommere, tidslinje). Rapporter kan bl.a. udskrives som pdf direkte fra programmet.

Der kan tilknyttes billeder og laves links til en hvilken som helst fil (fx. Word eller pdf) på harddisken - en meget brugbar funktion.

Der laves masterlister hvorfra alle stednavne, kildehenvisninger m.v. kan oprettes og rettes.

Programmet fungerer fint, hvis man importerer eller eksporterer GEDCOM-filer.

Programmets gratis-version er tidsubegrænset og kan det meste. Den fulde programpakke koster kun 20$. Du kan læse mere på dansk om Legacy og downloade det herfra (ca. 17 MB):

http://www.legacydansk.com/