Citater . EFTER FORFATTERNAVN T-U

Mark Twain læs her

T

Vælgerlede. En ting man i hvert fald ikke kan beskylde mig for, i det år vi har set er, at vi lefler for vælgerne.

Helle Thorning Schmidt. Statsminister. På Folkemødet Bornholm 13.jun. 2013

God og dårlig handel. For at gøre en god handel, skal den man køber af og den man sælger til gøre dårlige handler. Køber man en vare til 10 kroner for 8 kroner, og sælger den igen til en anden, tager man 10 kroner.

Nikolaj Tarp (f.1979). Instruktør

Bagklogskab. I bagklogskabens ulideligt klare lys kunne man måske have gjort det anderledes.

Kurt Thorsen, erhversmand i tv-interview 2010

Dødsangst. Jeg har oplevet den pludselige angst for intetheden, for at blive udslettet, for at der ikke længere findes erindring eller bevidsthed, når man dør. Det skræmmer mig meget.

Jørgen Lange Thomsen, retsmediciner, i Politiken april 2013

Løb fra problemer. Vi kan ikke løbe væk fra vores problemer. Der findes ikke noget sted, der er langt nok væk.

Jarle Thamsen, kinesiolog

Døden tager mål. Midt i livet hænder det at døden kommer og tager mål af mennesket. Det besøg glemmes og livet går videre. Men tøjet sys i det stille.

Tomas Tranströmer. Svensk Nobelpristager i litteratur, 2011

Konsensus. For mig virker det som om konsensus er en proces, hvor man fraviger alle overbevisninger, principper, værdier og politik for at finde noget, som ingen tror på, men som ingen protesterer imod. En proces, hvor man viger uden om netop de problemer, der skal løses, bare fordi man ikke kan nå en aftale om fremgangsmåden. Nævn blot et stort slag, som kunne være udkæmpet, og vundet under banneret. 

Margaret Thatcher, fhv. premierminister 

Kvinder gør noget. Når man vil have noget sagt i politik, henvender man sig til en mand. Hvis man vil have gjort noget, henvender man sig til en kvinde.

Margaret Thatcher (1925-2013), Storbritanniens premierminister

Pension.  Pension er noget man lever af, men ikke noget man går på. Man må selv tilføre det noget indhold.

Erling Tiedemann, fhv. amtsborgmester

Ildsjælen. Prøv dog. Prøv noget, du aldrig har prøvet før, tre gange! Første gang for af komme over frygten for at gøre det. Anden gang for at lære, hvordan man gør det. Og tredje gang for at finde ud af, om du kan lide det eller ej! 

Virgil Thomsen  

Tilfredshed. Tilfredshed er mindre at få hvad man savner, end at ønske, hvad man har.

Tsong-Kha-Pa. Tibetansk buddhistisk lærer. 1400-tallet

U


Helle
Thorning Schmidt

Optimistisk pessimist. Hvor pessimisten ser vanskeligheder i enhver mulighed, ser optimisten muligheder i enhver vanskelighed.

Ukendt

Pension. At gå på pension er, når du holder op med at leve for dit arbejde og begynder at arbejde for at leve.

Ukendt

Marg. Thatcher
Margaret Thatcher

Døde fisk. Kun døde fisk flyder med strømmen. 

Ukendt 

Fødselsdage er sunde. Husk, at fødselsdage er gode for helbredet. Undersøgelser har vist, at folk der har mange fødselsdage, lever længere.

Ukendt

Liv Ulmann
Liv Ulmann

Valg. Jeg tænker på alle de valg, jeg aldrig vidste noget om. Og på dem jeg lod andre træffe for mig - for at gøre dem tilpas, af frygt, af kærlighed. Hvor forsvandt de hen, disse valg jeg aldrig gjorde. De er alle en del af den jeg er. De er den arv, som jeg efterlader mig, de er det færdige portræt af mig, som jeg ikke kan forandre. 

Liv Ulmann, skuespiller

Søgt held. Efterhånden indser jeg, at jeg er heldig, hvis jeg aldrig finder det jeg søger, for så kan jeg aldrig holde op med at søge. Liv Ulmann, skuespiller Tro håb og kærlighed. Hvis du destruerer håb, hvis du ignorerer tro, hvis du glemmer kærlighed, er du med til at skabe et håbløst og fortvivlet samfund. 

Ukendt [kender du forfatteren? så skriv til mig]

Tidsaldre. The dust of an age is the gold of another. 

Ukendt, (Fra Moesgård Museum, Århus)

Livsvisdom. Herre, Du ved selv, at jeg er ved at blive ældre og snart gammel. Bevar mig fra den skrækkelige vane at tro, at jeg nødvendigvis må udtale mig om enhver sag og ved enhver lejlighed. Fri mig for trangen til at forsøge at ordne alle andres affærer. Gør mig eftertænksom, men ikke trist, hjælpsom, men ikke nævenyttig. Når man tænker på mit uhyre forråd af visdom, kan det synes en skam ikke at bruge det fuldt ud, men du véd, Herre, at jeg helst skulle beholde nogle få venner til det sidste. Fri mig for altid at remse endeløse rækker af detaljer op, og giv mig evnen til hurtigt at komme til sagen. Forsegl mine læber for ord om mine bekymringer og smerter, de bliver flere og flere, og lysten til at beklage sig over dem vokser, som årene går.
   Jeg vover ikke at bede om bedre hukommelse, men om større ydmyghed, når mine erindringer synes at være i modstrid med andres. Lær mig den sunde indstilling, at også jeg kan tage fejl af og til.
   Hold mig nogenlunde omgængelig. Jeg nærer ikke noget ønske om at være helgen, nogle af dem er meget svære at holde ud - men et surt og tvært gammelt menneske er et af djævelens mesterværker.
   Giv mig evnen til at se noget positivt, hvor jeg ikke har ventet det, og gode sider hos mennesker, jeg ikke har ventet det hos.
Og giv mig endelig den nåde at jeg kan sige det til dem.

På bagsiden af indgangsdøren til en engelsk kirke fandt man dette bønskrift i året 1610
Ukendt forfatter [kender du pågældende, så skriv til mig]

Amatører kan. Husk, at en enlig amatør byggede Noahs Ark. En stor gruppe professionelle byggede Titanic.

Ukendt (engelsk)

Ondt og godt. En indianerhøvding har samlet sit folk og forklarer dem, at inden i ham er der to hunde, som slås mod hinanden. Den ene er ond, mens den anden er god. Forsamlingen spørger ham, hvem der vinder. Han svarer: ”Det gør den hund, som jeg fodrer mest”

Ukendt (efter Frode Muldkjær)

Mere og mindre viden. Man indser hvor lidt man ved, når man ved mere.

Ukendt (Filosofi Håndbog)