Jungs adresser 1875-1909

Kesswill
Her fødtes C.G. Jung i 1875


Pladen på huset Kesswil


Leufen ved Rheinfall
Huset i Laufen

Kirken i Laufen, hvor Jungs far var præst
Kirken i Laufen
hvor Jungs far var præst

kleinhunningen
Huset i Klein-Hünningen
hvor Jung voksede op
(nutidigt foto)


Bottmingenmühle 1896

burghölzli
Burghölzli
 

Kesswil

C.G. Jung blev født i præsteboligen i Kesswil i 1875, hvor familien boede da hans far Johann Paul Jung var præst dér. Byen ligger ved Bodensøen, lidt sydøst for Konstanz.

På huset er der i dag indmuret en plade som fortæller, at Jung blev født her:

Im diesen Hauss wurde geboren,
Carl Gustav Jung,
* 26. juli 1875 + 6. juni 1961.
Erforscher der menschlichen Seele und ihre verborgenen Tiefen

(I dette hus blev født Carl Gustav Jung, *26. juli 1875 +6. juni 1961, opdageren af den menneskelige sjæl, og dens skjulte dybder).

Familien boede her i 6 måneder, hvorefter de flyttede til Laufen.

Laufen

Laufen er en lille by ved Schauffhausen i det nordøstlige Schweiz. Den er især kendt for Rheinfall, og Schloss Laufen.

Hertil flyttede familien Jung 6 måneder efter Carl Gustavs fødsel, altså i 1876. Her blev faderen Johann præst ved den stedlige kirke.

Det idylliske hus er, som det ses, ret stort. Det blev dog kun kort de boede her, nemlig til 1879, hvor de flyttede til Klein-Hünningen ved Basel.

Klein-Hünningen

Allerede i 1879 flyttede de igen, nu til præsteboligen i Kleinhünningen, da faderen fik en præstestilling ved landsbykirken Pfarrkirche i byen. Kleinhünningen var dengang en lille landsby med 1300 indbyggere 4 km fra Basels bymidte, og nogle få hundrede meter fra den tyske og franske grænse, med 1300 indbyggere der hovedsageligt var fiskere og bønder. Huset, der siden 1808 har været præstebolig, ligger i dag på adressen Dorfstrasse 19, Kleinhünningen, Basel.

Her boede familien indtil faderens død den 28. januar 1896.

Det blev i Kleinhünningen og Basel, Carl Gustav Jung voksede op de næste 21 år.

Binningen

Efter faderens død, kunne familien ikke blive boende i Klein-Hünningen, da dette var en præstebolig. Derfor flyttede moderen i 1896 med sine to børn til huset 'Bottmingenmühle' i Basel-forstaden Binningen.  C.G. Jung boede her med moderen og søsteren, mens han studerede i Basel.

Burghölzli og Zürich

Han blev færdiguddannet som dr. med. i Basel i 1900, og fik herefter arbejde hos professor Eugen Bleuler på det psykiatriske hospital 'Heilanstalt Burghölzli' i Zürich. Han flyttede derfor ind på hospitalet, men moderen og søsteren blev boende i Binningen. Jungs mor og søster flyttede omkring 1904 fra Binningen til en lille landsby nær Küsnacht.

Han boede på hospitalet i Zürich indtil han blev gift med Emma Jung. I foråret 1904 flyttede de i til en lejlighed i Zollikerstrasse i Zürich. Her boede de dog kun kort. Allerede i oktober samme år, flyttede de tilbage til en lejlighed på Burghölzli i Zürich, hvor de boede, indtil de i 1909 flyttede til deres nybyggede hus i Seestrasse 228, Küsnacht. Her boede de resten af livet.