Emmelie de Forest og kongeslægten

Den europæiske grandprixvinder 2013 Emmelie de Forest skulle efter sigende være i slægt med den engelske kong Edward 7.


Emmelie de Forest, 2013


Maurice de Forest, 1910


Kong Edward 7


Maurice og Clara Hirsch
 

Op til Melodi Grand Prix 2013 var der fortællinger om, at den danske sangerinde Emmelie de Forest, der vandt ved Eurovision Song Contest 2013, havde aner tilbage til kong Edward 7. af England.

Historien blev dog senere nedtonet, fordi den ikke kunne bekræftes. Men selvom der er tvivl om det royale blod, er slægtshistorien interessant alligevel.

Emmelie Charlotte-Victoria de Forest er født 1993 i Randers.

Den royale historie har rod i Emmelies far, som er Ingvar de Forest. Han blev født Ingvar Engström den 1. november 1938 i Stockholm, men tog senere efternavnet de Forest efter sin far og døde i oktober 2010 på Cypern. Han var blandt andet et kendt navn indenfor svenske kredse omkring hunderacen siberian husky.

Ingvars forældre (og Emmelies bedsteforældre) var Maurice Arnold de Forest-Bischoffsheim og Irma Paula Margareta Söderhielm-Engström.

Bedstefaderen Maurice Arnold og kongen

Maurice Arnold blev født 9. januar 1879 i Paris og døde 6. oktober 1968 i Biarritz i Sydfrankrig. Irma Margareta blev født 10. juni 1903 Ruokolax, Finland og døde 12. januar 1986 i Malmø, Sverige. De giftede sig dog aldrig, men Maurice vedkendte sig faderskabet til Ingvar. Irma Margareta er i øvrigt ud af den svenske adelsslægt Söderhielm.

Det er Maurice Arnold der skulle være uægteskabelig barn af dronning Victorias søn, prins Edward Albert ('Bertie'), den senere kong Edward 7. af England (1841-1910) og en ukendt østrigsk prinsesse - der dermed skulle være Emmelies oldeforældre. Dette slægtskab har imidlertid ikke kunnet bekræftes. Kong Edward 7., der blev gift med den danske prinsesse Alexandra, havde et utal af affærer og elskerinder både før og efter han blev gift, men han vedkendte sig aldrig nogle illegitime børn. Uægteskabelige børn af royale forbindelser vil også oftest være svære at få dokumenteret eller bekræftet, hvis de ikke vedkendes af den kongelige far.

Maurice Arnolds forældre og adoption

Maurice biologiske forældre skulle derimod være et amerikansk cirkusartistpar fra New York, Edward de Forest (1848-1882) og Juliette Arnold (1860-1882),  der arbejdede i Frankrig da Maurice blev født. De døde begge af tyfus på en tur til Konstantinopel 3 år efter Maurices fødsel. Maurice og hans yngre bror Raymond (1880-1912) var herefter angiveligt hos venner og på institutioner, indtil de den 16. juni 1887 blev adopteret.

Adoptivforældre var den rige tysk-jødiske filantrop og bankmand baron Moritz (Maurice) de Hirsch de Gereuth (*1831 i München -1896 i Érsekújvár, Slovakiet) og hans belgiske hustru baronesse Clara Bischoffsheim (*1833 i Antwerpen - 1899 i Paris), som på daværende tidspunkt boede fashionabelt i Paris. Familien Hirsch havde i forvejen selv haft en datter der døde ved fødslen, og en søn Lucien der døde som 31-årig i 1887 eller 1888.

En kilde oplyser, at begge brødre var illegitime sønner af Maurice de Hirsch, og at deres ukendte mor var enten engelsk eller amerikansk (1).

I forbindelse med adoptionen fik Maurice Arnold og hans bror efternavnet de Forest-Bischoffsheim.

En kilde oplyser fejlagtigt, at de blev adopteret af Ferdinand Raphael Bischoffsheim (1837-1909) (broderen til Clara Bischoffsheim) og hans kone Mary Paine (1853-1900).

Da adoptionsforældrene Hirsch døde i 1896/1899, arvede Maurice Arnold og Raymond meget store summer. Herudover arvede Maurice blandt andet deres slot Eichhorn i Østrig, og Château de Beauregard i Paris.

Maurice Arnolds liv


Burg Eichhorn
nu Burg Veveří


Château Beauregard
 

Maurice voksede op på Hirschs gods Eichhorn i Østrig (der i dag ligger nær Brno, Tjekkiet med navnet Burg Veveří), men blev senere uddannet på Eton College i Oxford, England. Han fik stor interesse for racerkørsel og flyvning og blev senere politiker for Liberal Party i Storbritannien.

I 1899 fik Maurice Arnold og broderen Raymond af den østrigske kejser titel som Freiherr von Forest, der senere blev godkendt i England som Baron de Forest. I 1920 måtte han fraskrive sig titlen. Men da han i 1932 flyttede til Liechtenstein og blev statsborger dér, fik han af Liechtensteins fyrst Franz titlen Grafen von Bendern.

Maurice Arnold blev gift to gange, første gang i 1901 med Mathilde Madeleine Letellier (1869-1952), med hvem han i 1902 fik datteren Mabel Béatrix Clara Mary Magdalen de Forest.

Anden gang i 1904 med baronesse Ethel Catherine Anna Gerard (1881-1966), fra hvem han blev skilt i 1911. De fik to sønner, Alaric de Forest og John de Forest.

Only teardrops

Med disse foreløbigt kendte oplysninger, er Emmelies slægtsrelationer med kongeligt blod måske "Only teardrops"?

 

læs mere på Europæiske Konger & Fyrster (nyt vindue):
Emmelie de Forests slægtstavle
Maurice de Forest slægtsdata
Kong Edward 7. slægt

 

Kilder bl.a.:
Wikipedia | Marlene Koenig, Royal Musings | Jewish Encyclopedia 1906 | Casinotop10 | Google Group - all.talk.royalty | Interview med Ingvar de Forest i bogen 'Siberian Husky : Gåvan Från Tjukotka' af Maria Karlsson, 2003 | (1)  Samuel Lee: Moses of the New World. The Work of Baron de Hirsch, 1970