På vej til Blekinge, fra Småland, opdager man hvordan skovene næsten som en streg i landskabet, ændrer sig fra nåleskov til løvskov. Landskabsmæssigt er der ret stor forskel på de to områder.
Blomstergården i Eringsboda
Sejltur ved Hjorthålan
Backstuga ved Hästmahult
Helleristning ved Möckleryd
Blomstergården ved Eringsboda (kort) er et spændende, anderledes parkområde. Med miniature-huse, et 3 meter højt torneroseslot i sten, udstoppede dyr, porcelænsudstilling og en spændende legeplads for ungerne. Det blev skabt af Verner Svensson der i mange år samlede på sten, også fra udlandet. Han fyldte kufferterne med sten og tog dem med hjem i charterflyet! Men man kan nemt bruge en halv dag i området.
Knap 2 km vest for Eringsboda ligger Hjorthålan (kort) Fra Cafén Smedjan her kan man få en smuk guided 1-times sejltur på søen til Klåvben Kraftstation. Søen er kunstanlagt i slutningen af 1940'erne. Man fyldte Ronnebyåns dalområde op med vand til brug for elkraften. Søen er nogle steder op mod 16 meter dyb. Guiden fortæller stedet interessante historie.
Herfra kan man tage østover til Holmsjö (kort) hvor der kan nydes kaffe og vafler ved den smukke sø med nøkkeroser i sæsonen. Fra Holmsjö kør godt 20 km vestpå mod Gullabo. Ca 2 km fra denne by køres til højre mod Hästmahult (kort). Her kan man se en lille jordhytte - en back-stuga - som har været beboet af op til 5 familiemedlemmer der arbejdede som daglejere i 1800-tallet. Jordhytten var beboet indtil 1896.
• I Blekinge kan du finde nogle spændende helleristninger inde i skoven ved Möckleryd lige ved Torshamn (kort). Det er den sydøstligste spids af Blekinge (Fra Karlskrona kør ad E22 øst mod Jämjö, sydpå til Torshamn). Kig godt efter, for der findes kun nogle små vejvisningsskilte til stedet, som ligger ad en sti ca 300 m inde i skoven. Men det er værd at gå efter.
• I Bröms, 8 km nord for Kristianopel, står stenen som vidner om freden mellem Danmark og Sverige i Brömsebro 1645 (kort). Brömsebäck var da grænsen mellem Sverige og Danmark (Blekinge blev svensk 1658). Rester af den danske fæstning Brömsehus, som Valdemar Atterdag byggede, findes i nærheden.
År 1618 påbegyndtes byggeriet af Kristianopels kirke (kort) og efter 6 år stod kirken færdig. I kirken, som blev opført under kong Christian IV, findes endnu den kirkebænk med monogram, som kongen benyttede. Ved kirken flages også i dag med dansk flag.
Ronneby (kort) er især kendt fra det gamle Ronneby Brunn, et kæmpe parkområde hvor der omkring 1900 var kurbade. Her er i dag friluftsbad, tennisbaner, hotel m.v.
Hver søndag er der et stort loppemarked.
Helliga Kors Kyrka, der ligger højt over byen, der er fra 1100-tallet med kalkmalerier fra 1586. Et besøg værd.
Slå også et smut omkring den gamle bydel, Bergslagen, med gamle træhuse i smalle gader, hembygdmuseum og kunsthåndværkere.
Lidt nord for byen ligger et kæmpe-altmuligtmarked, Överskodsbolaget. Her kan du købe alt fra lakridskonfekt, elektronik, værktøj, tøj til madvarer. Meget til billige penge.