Smuttur til Malmö

Malmö har meget at byde på. Og man kan nå en del på en 1-dags tur til byen på den anden side af Øresundsbroen.

 Malmø
Buslinje 3 sightseeing

Svenske pølser
Jorvars korv med mos

turning torso
Turning Torso

Apoteket Malmö
Apoteket Lejonet

mästar hans
Café Mästar Hans

Malmø stadsbibliotek
Malmö Stadsbibliotek

Malmøhus slot og museum
Malmöhus slot og museum
 

Sightseeing for 15 kroner

Kommer du et smut til Malmö og har en time til overs, var er det en god idé at tage på sightseeing med bybussen. Tag buslinje 3 fra Centralstationen. Den kører rundt om hele Malmö og kommer tilbage til udgangspunktet. Du kommer bl.a. forbi Sygehuset, Stadion, Pildamsparken og Turning torso. Man får et godt indtryk af byen - for kun 15 Skr. Billetter købes i bussen. Turen tager ca. 50 minutter.
Læs mere buskort her

Billigt til Malmö

Du kan komme billigt fra København til Malmö med bus. GoByBus kører fra DGI-Byen i Ingerslevsgade, København til busterminalen ved centralstationen i Malmö. En éndagsbillet tur-retur for en voksen koster omkring 70 kroner. Der er fire daglige afgange hver vej.

Svensk nationalret

Vil du samtidig prøve noget rigtig svensk, så tag til spisekiosken Jorvars Korvare, på hjørnet af Lilla Nygata og Malmborgsgatan. Her sælger de bl.a. den svenske nationalspise: 'korv med mos' - pølser med kartoffelmos. Her handler de lokale malmöboere, og de er en del billigere end andre steder i byen.

Gammelt apotek

Og når du er i byen, så kig indenfor i Apotek Lejonet på Stor Torget - også selv om du ikke fejler noget. For de har et meget spændende og seværdigt gammelt apoteksmiljø fra slutningen af 1800-tallet.

Konditori Mästar Hans

Trænger du til kaffe og en rigtig god kage, så besøg det gamle, hyggelige konditori Café Mästar Hans på Stor Torget, lige ved siden af apoteket.

Biblioteket

Malmös nye Stadsbiblioteket på Regements gatan er også et besøg værd. Et anderledes og spændende byggeri, hvor den nyeste del, der blev indviet i 1997, er tegnet af den danske arkitekt Henning Larsen.

Strøgturen

Strøget i Malmö er på sin vis todelt. Fra Centralstationen går man til Stora Torg, ad Södergata til Gustav Adolf Torg. Her stopper mange ved kanalen. Men fortsæt endelig over broen og gå videre ad Södra Förstadsgatan mod Triangel. Her er der også masser af butikker og cafeer.

Möllevången

Möllevången er også et besøg værd. Det er et farverigt kvarter med en livlig torvehandel samt butikker og restauranter fra hele verden. Det var også her Sveriges første Folkets Park blev anlagt. I Restaurant Mascot på Möllevångs Torget kan du få dagens rätt, god svensk mad til billige penge.

Malmö Museer

Har du god tid, skal du ikke snyde dig for et besøg på Malmö Museer der ligger på slottet Malmöhus. Her er der meget at se, bl.a. kunst, naturmuseum og akvarium.
Herfra kan du i øvrigt se over til det nye besynderligt snoede højhus Turning Torso. Vil du se dette tårn på 190 meter og 54 etager, finder du det på adressen Lilla Varvsgatan 14 i det nordlige ydre havneområde. Cirka 1 km fra Malmöhus.

Billig valuta

Køb din svenske valuta i en af Forex vekselbutikkerne, enten i Århus, på København H eller i Malmö, de har billige kurser og ingen vekselgebyrer.

Kort over Malmö

Læs mere kort over Malmö med de nævnte steder

 

Malmö Kärleksgatan      malmø kloakdæksel