Siden sidst februar 2014


Jeg skriver ikke som man skriver,
men som jeg skriver
• Armand Carre

Velkommen på LUNDSKOV.DK

Dette Netsted har
mere end 700 artikler med et bredt spektrum af emner.
I hovedbjælken foroven finder du emnerne, i rammerne til venstre artiklerne.

God fornøjelse på Netstedet med mere - med det du ikke vidste, du gerne vil vide. Jeg håber du får glæde og gavn at dit besøg.

se også Seneste nyheder Symbolernes betydning på siderne
 

 


Telefonaflytning af kronprinsen

Kronprins Frederik - senere kong Frederik 9. - blev i 1935 forlovet med prinsesse Ingrid. En avis kunne afsløre dette, før det var officielt. Endda så detaljeret, at der har været tale om, at kronprinsens hemmelige telefon blev aflyttet.
læs mere Kronprins Frederiks forlovelser

Prinsesse Thyras hemmelige barn

Det har  i mange år været forlydende om, at kong Christian 9.'s datter, prinsesse Thyra i 1871 fødte en datter i dølgsmål. Faderen skulle være premierløjtnant Marcher, der året efter begik selvmord. Nu har en norsk journalist, der har haft adgang til kongelige arkiver herhjemme og i udlandet, afvist disse rygter.
læs mere Thyras hemmelige datter

Millionær

Hvis man i 1945 havde 48.000 kroner på bankbogen, var man lige så rig, som den der i dag har 1 million kroner. Omvendt, hvis man i 1945 vitterlig havde 1 million kroner, var man umådelig rig - dette svarer i nutidskroner til 20 millioner kroner.
læs mere Tidernes millionærer

Kongehusets økonomi

Og når jeg nu er ved økonomien, kan du læse hvad dronningen, kronprinsen og de øvrige i kongehuset får i apanage. Og i øvrigt læse, at det er fastsat i Grundloven, at de kan få penge fra staten.
læs mere Kongehusets økonomi